Je bekijkt nu Rik Jansma* onze nieuwe chef

Rik Jansma* onze nieuwe chef

  • Berichtcategorie:Nieuws

Vanaf 6 juni zal Rik Jansma leiding gaan geven aan ons keukenteam. Jansma zag in 2022 kans om na 18 jaar het eigendom van sterrenrestaurant Basiliek in Harderwijk over te doen aan zijn keukenchef. Op zoek naar een nieuw avontuur is hij bij het ‘Argentinië op de Veluwe’ terecht gekomen.

Rik was op zoek naar een avontuur. Wij zijn dan ook heel blij dat hij, met zijn ervaring, met ons op ontdekkingstocht wil gaan op zoek naar een nieuwe interpretatie van de Argentijnse keuken. Samen met ons bekende gezicht Dennis zal Rik ons “10-koppige” keukenteam gaan aansturen.

“Mijndert’s trots: het beste van Argentinië op de Veluwe” is altijd nog het adagium op het landgoed in Nijkerk. Eind jaren negentig kwam Mijndert Pon – toen nog president-commissaris van familiebedrijf Pon – bij toeval in het Argentijnse Mendoza terecht, het gebied waar hij zijn hart aan verloor. Hij kon het ondernemen niet laten en kocht er een oude wijngaard en daarna een groot gebied aan onbebouwd land, dat hij ontwikkelde tot hoogwaardig land voor wijnbouw. Naast de kwaliteitswijnen van “Bodegas Salentein” is het concern inmiddels uitgegroeid tot een volwassen bedrijf met eigen kuddes runderen in Argentinië en Uruguay en een agrarische tak, die gewassen verbouwt zoals granen en soja.

Op Landgoed de Salentein kan je al jaren, naast de organisatie van vergaderingen en partijen, de snelle en toegankelijke Argentijnse keuken ervaren in het bijbehorende bodega-restaurant. Met, uiteraard, de nadruk op de eigen wijnen en het vlees. Na de zomer kan je onder leiding van Rik in het naastgelegen fine dining restaurant kennis gaan maken met een nieuwe, verfijndere kant van de Argentijnse keuken.