Rijke historie

Landgoed de Salentein, zoals wij dat nu kennen, is opgericht door de heer Mijndert Pon, een visionair onder wiens passie en inzet voor zaken en mensen hem één van de meeste succesvolste Nederlandse ondernemers maakte. Maar de geschiedenis van het landgoed voert terug naar de 16e eeuw wanneer de ‘Heren van Groot Vaneveld’ een bescheiden boerderij, uitbouwen tot een aanzienlijke hofstede. Dit vormt de aanzet voor vier eeuwen aan verdere uitbreidingen en verfraaiingen van het pand, dat vanaf dat moment door diverse adelijke families bewoond wordt. Er worden landerijen aan toegevoegd, bos aangeplant en de voorgevel van het huis wordt verrijkt met torens en kantelen.

kindertehuis

In 1965 wordt het pand verkocht en verbouwd tot kindertehuis. Deze nieuwe bestemming doet het huis geen goed en binnen vijftien jaar is het ooit zo trotse Huis de Salentein volledig uitgewoond en verwaarloosd. Gelukkig wordt verder verval behoed wanneer het landgoed wordt aangekocht om als hoofdkantoor te gaan fungeren van Pon Holdings. Na een minutieuze restauratie komt de oude grandeur opnieuw tot zijn recht en ademt de rijke historie weer toekomstverwachting.

Pon Holdings

Pon Holdings groeit hier in bijna dertig jaar tijd uit tot een speler van wereldformaat. Eind 2009 verhuist de onderneming naar Almere en krijgt Huis de Salentein, na een grondige renovatie, de huidige bestemming: een gastvrije en representatieve evenementenlocatie.

salentein embajadores

Gevallen voor de charmes van ons landgoed zoals wij vielen voor het Argentijnse landleven? Met gepaste trots introducten wij ons loyaliteitsprogramma: Salentein Embajadores. Met dit hoogwaardige en persoonlijke lidmaatschap bieden wij exclusieve privileges, bijzondere evenementen en speciale voordelen. Voor slechts €250,00 per jaar geniet je van o.a. voorrang op reserveringen, altijd een glas Salentein Sparkling bij ontvangst, maar ook korting op locatiehuur van vergader- en evenementruimtes, korting op de wijnen van eigen bodega’s via de wijnschuur, korting op de diensten van Salentein Catering Company en nog meer!

Meer informatie of meteen Salentein Embajador worden? Laat hier jouw gegevens achter!