Rijke historie

Landgoed de Salentein, zoals wij dat nu kennen, is opgericht door de heer Mijndert Pon, een visionair onder wiens passie en inzet voor zaken en mensen hem één van de meeste succesvolste Nederlandse ondernemers maakte. Maar de geschiedenis van het landgoed voert terug naar de 16e eeuw wanneer de ‘Heren van Groot Vaneveld’ een bescheiden boerderij, uitbouwen tot een aanzienlijke hofstede. Dit vormt de aanzet voor vier eeuwen aan verdere uitbreidingen en verfraaiingen van het pand, dat vanaf dat moment door diverse adelijke families bewoond wordt. Er worden landerijen aan toegevoegd, bos aangeplant en de voorgevel van het huis wordt verrijkt met torens en kantelen.

kindertehuis

In 1965 wordt het pand verkocht en verbouwd tot kindertehuis. Deze nieuwe bestemming doet het huis geen goed en binnen vijftien jaar is het ooit zo trotse Huis de Salentein volledig uitgewoond en verwaarloosd. Gelukkig wordt verder verval behoedt wanneer het landgoed wordt aangekocht om als hoofdkantoor te gaan fungeren van Pon Holdings. Na een minutieuze restauratie komt de oude grandeur opnieuw tot zijn recht en ademt de rijke historie weer toekomstverwachting.

Pon Holdings

Pon Holdings groeit hier in bijna dertig jaar tijd uit tot een speler van wereldformaat. Eind 2009 verhuist de onderneming naar Almere en krijgt Huis de Salentein, na een grondige renovatie, de huidige bestemming: een gastvrije en representatieve evenementenlocatie.

salentein embajadores

Gevallen voor de charmes van ons landgoed zoals wij vielen voor het Argentijnse landleven? Met gepaste trots introducten wij ons loyaliteitsprogramma: Salentein Embajadores. Met dit hoogwaardige en persoonlijke lidmaatschap bieden wij exclusieve privileges, bijzondere evenementen en speciale voordelen. Voor slechts €250,00 per jaar geniet je van o.a. voorrang op reserveringen, altijd een glas Salentein Sparkling bij ontvangst, maar ook korting op locatiehuur van vergader- en evenementruimtes, korting op de wijnen van eigen bodega’s via de wijnschuur, korting op de diensten van Salentein Catering Company en nog meer!

Meer informatie of meteen Salentein Embajador worden? Laat hier jouw gegevens achter!

werken bij
landgoed de salentein

Wil jij werken op een sprookjesachtige locatie waar smaak, beleving en culinaire passie samenkomen? Wij zoeken invulling voor onderstaande vacatures om ons enthousiaste team compleet te maken:    

Is gastvrijheid jouw middle name en staat kwaliteit bij jou op nummer één? Deel jij graag je kennis en ga je altijd voor het optimale resultaat? Dan maken wij graag kennis met jou!

In functie van Service Manager ben je een representatieve verschijning op de vloer van Restaurant Bodega Salentein en voor de banqueting binnen Landgoed de Salentein. Een uitdagende en afwisselende baan waarin je verantwoordelijk bent voor het continueren en optimaliseren van de uitstekende service en prestaties. Je bent de spil in het web tussen het horecateam en de operationeel manager maar ook de afdelingen achter de schermen: sales, reserveringen en marketing. Samen met de afdelingshoofden kun jij de komende tijd bouwen aan een sterk en stabiel team.

Wat wij van jou verwachten:

 • Coördineren van de uitvoering van de werkzaamheden binnen de afdeling bediening, geven van aanwijzingen, controleren van de voortgang en uitvoeringskwaliteit van de werkzaamheden en hierop bijsturen bij afwijkingen.
 • On the job begeleiden en trainen van (nieuwe) F&B medewerkers, leerlingen en stagiaires, toezien op voldoende inwerken en toezien van voldoende training.
 • Toewijzen van de werkzaamheden aan restaurantpersoneel maar vooral ook zelf meedraaien in het proces.
 • Het evalueren van de werkprocessen/procedures en vervolgens het uitwerken en toepassen van verbetering van de bestaande systemen en procedures.
 • Het afstemmen van operationele zaken met de keuken, bespreken van knelpunten, bepalen van oplossingen, te nemen maatregelen e.d.
 • Controleren op naleving van de gestelde regels met betrekking tot de Arbo, hygiëne, veiligheid en kwaliteit.
 • Gezamenlijk het Salentein wijn assortiment maximaal uitdragen aan het team en de gast. Zorgen van voldoende kennis op dit gebied.
 • Mede coördineren van wekelijkse sheet meetings.
 • Toezien op verkoop, optimaliseren van representativiteit F&B en minimaliseren van verspilling.
 • Initiëren en ontwikkelen van activiteiten en het vaststellen van arrangementen en promoties in samenspel met de afdeling Sales&Reserveringen/Marketing&Communicatie.
 • Je rapporteert direct aan de operationeel manager + overige MT leden (beleidsmatig).

Maak jij ons team compleet?

Stuur jouw motivatie en CV naar werk@landgoeddesalentein.nl. We kijken er naar uit jou te ontmoeten!

Ben jij gastvrij, representatief en wil jij – boven alles – jouw gasten een geweldig beleving meegeven? 

In de functie medewerker bediening ben je het gezicht van Landgoed de Salentein en werkzaam in ons restaurant en/of banqueting evenementen. Deze afwisselende baan vraagt om passie voor gastronomie en liefde voor wijn en spijs. Dagelijks kom je in aanraking met de mooiste Zuid-Amerikaanse producten waaronder onze wereldberoemde wijn van eigen Argentijnse bodega’s. Je werkt in een enthousiast en gedreven team van professionals dit hun vak verstaan. Samen weten jullie een warme en servicegerichte beleving te creëren voor elke gast.

Landgoed de Salentein is een unieke evenementenlocatie met een keur aan faciliteiten voor zakelijke, feestelijke en gastronomische gelegenheden. Het statige Huis de Salentein en sfeervolle Restaurant Bodega Salentein bieden talloze mogelijkheden voor zowel kleine als grote gezelschappen. Deze sprookjesachtige omgeving, met een bijzonder onderscheidend verhaal, vormt het decor voor al jouw werkzaamheden. 

Ben jij stressbestendig en sociaal sterk? Ben jij flexibel en een teamplayer? En heb jij een afgeronde horecaopleiding en/of relevante werkervaring? Dan maken wij graag kennis met jou. Stuur je motivatie en CV naar werk@landgoeddesalentein.nl en bel voor meer informatie naar 033 247 52 01.

Ben jij…

 • Een Masterchef in spé?
 • Stressbestendig, een harde werker en wil jij werken met de mooiste producten?
 • Flexibel en kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken
 • Bereid om op oproepbasis te werken in een wisselend rooster (dag-, avond- en weekenddiensten)

En heb jij…

 • Passie voor het vak en liefde voor wijn en spijs
 • Relevante werkervaring is een pré

Wij bieden …

Een afwisselende baan, met marktconforme arbeidsvoorwaarden. Je komt te werken in een leuk, hecht team van professionals die hun vak verstaan.

Wij zijn ….

Een uitnodigend en gastvrij landgoed met een keur aan faciliteiten voor zakelijke, feestelijke en gastronomische gelegenheden. Het statige landhuis, een uitstekend restaurant en ruime evenementenlocaties bieden unieke mogelijkheden voor zowel kleine als grote gezelschappen.

Enthousiast?

Stuur je cv met motivatie naar werk@landgoeddesalentein.nl. Heb je nog vragen bel dan gerust met Robert Leussink. Robert is bereikbaar via 033-2475201.

Ben jij…

 • Student aan een horecaopleiding
 • Stressbestendig, sociaal sterk en een echt mensen mens
  Flexibel en kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken
 • Bereid om op oproepbasis te werken in een wisselend rooster (dag-, avond- en weekenddiensten)

En heb jij…

 • Passie voor het vak en liefde voor wijn en spijs
 • Relevante werkervaring is een pré

Wij bieden …

Een afwisselende baan, met marktconforme arbeidsvoorwaarden. Je komt te werken in een leuk, hecht team van professionals die hun vak verstaan.

Wij zijn ….

Een uitnodigend en gastvrij landgoed met een keur aan faciliteiten voor zakelijke, feestelijke en gastronomische gelegenheden. Het statige landhuis, twee uitstekende restaurants en ruime evenementenlocaties bieden unieke mogelijkheden voor zowel kleine als grote gezelschappen.

Enthousiast?

Stuur je cv met motivatie naar werk@landgoeddesalentein.nl. Heb je nog vragen bel dan gerust met Robert Leussink. Robert is bereikbaar via 033-2475201.

Je komt te werken op een prachtig landgoed met een uniek verhaal. Je werkt samen met een gedreven en enthousiast team, waarbij geen dag hetzelfde is. Je leert veel over de verkoop en organisatie van evenementen. Natuurlijk ontvang je een stagevergoeding, maar daarnaast willen wij vooral dat je een fijne en leerzame tijd hebt! En signaleer jij een mooie kans voor ons bedrijf? Dan horen wij dat heel graag.

Zo ziet jouw werkdag eruit:

Als stagiair eventmanagement bied je commerciële en organisatorische ondersteuning aan het team sales & events. Je werkt mee in het salestraject van A-Z voor zowel vergaderingen, meerdaagse congressen als particuliere feestjes van 10-200 personen. Zo heb je telefonisch contact met gasten over zaal- en restaurantreserveringen, je plaatst reserveringen en maakt offertes op. Je wordt betrokken bij de voorbespreking van de bijeenkomsten, het opstellen van de draaiboeken en aftersales. Samen met het team verzorg je ook de ontvangsten van bruidsparen tijdens onze open dagen.

Dit is jouw profiel:

 • Je bent bezig met je 2eof 3e jaar MBO- of HBO-opleiding: Commerciele Economie, Eventmanagement of Hotelschool.
 • Je zoekt een meewerkstage voor minimaal 5 maanden, 3-5 dagen per week.
 • Communicatief sterk en Nederlands uitstekend in woord en geschrift.
 • Energiek, positief en gastvrij
 • Gedreven om te leren en resultaatgericht
 • Kan goed plannen en werkt gestructureerd
 • Je houdt wel van een beetje hectiek!
 • Horeca-ervaring (als bijbaan) is zeker een pré

Enthousiast?

Stuur je cv met motivatie naar werk@landgoeddesalentein.nl Heb je nog vragen over de stage, bel dan gerust met Marieke van Mispelaar. Marieke is bereikbaar via 033-2475201