Landgoed Salentein

Trouwringen; zo kies je de juiste!

Het uitzoeken van een trouwring vergt de nodige inspanning. Je draagt de trouwring de rest van je leven dus zorgvuldigheid bij het uitkiezen is van belang! Maar waar let je nou precies op bij het uitzoeken van de juiste trouwring?

Een trouwring staat symbool voor eeuwige liefde. Een trouwring heeft net als tijd geen begin en eind. De trouwring symboliseert daarmee de eeuwigdurende verbondenheid van man en vrouw.

Als allereerst let je op het model en de vorm van de trouwring Wat voor vorm vind je mooi? Juist strak, of met steentjes? De platte vorm van de trouwring is de meest klassieke vorm. Hij is strak en je kunt er bijvoorbeeld een steentje in zetten. Ook kun je kiezen voor een geronde vorm. Beiden vormen kunnen uit metaal bestaan.

De trouwringen die het meest gekozen worden zijn de solitaire ring en de eeuwigheidsring. Een eeuwigheidsring is een ring die helemaal is ingezet met steentjes en dus eeuwig doorloopt. De solitaire ring een ronde ring met bovenop één grote steen (solitair). Wil je wat anders? Combineer dan een eeuwigheidsring met een solitaire ring; een ring die helemaal rondom ingezet is met steentjes, met een grote steen bovenop!

Er zijn verschillende soorten materialen waar een trouwring van gemaakt kan worden. De meeste trouwringen zijn gemaakt van edelmetaal. Het grote voordeel is dat dit materiaal er mooi uit blijft zien en niet roest. Ook wordt er tegenwoordig staal gebruikt voor de trouwring. Wij hebben voor jou de meest gebruikte materialen op een rijtje gezet;

Platina; Platina is het meest edele en duurzame metaal op aarde. Het is een taai, hard edel en zilverachtig metaal die door en door wit is van kleur. Het heeft een prachtig glanzend oppervlak en is gegarandeerd hypoallergeen, wat inhoudt dat er geen huidirritatie kan optreden. Ondanks de huidige lagere koers ten opzichte van goud, zullen platina ringen in verhouding altijd duurder zijn dan gouden ring.

Goud; Puur goud is een geel en zacht edelmetaal dat in zuivere vorm nauwelijks te verwerken is tot een bruikbaar sieraad. De zuiverheid van goud wordt uitgedrukt in karaat waarbij 24 karaat 100% zuiver goud is. In Nederland wordt 14 karaat het meest verkocht. Je hebt verschillende kleuren goud zoals geelgoud, witgoud, zwartgoud, rood &roségoud. De kleur van het goud is dan ook afhankelijk van de legering (het metaalmengsel). Zo is aan geelgoud meer zilver dan koper, aan roodgoud meer koper dan zilver toegevoegd en aan witgoud palladium of nikkel toegevoegd

Palladium; Palladium is naast platina het enige edelmetaal dat in zuivere vorm gebruikt kan worden. Hiervan wordt een trouwring gemaakt die qua technische eigenschappen te vergelijken is met een witgouden ring. Het heeft net als platina een zilverachtig witte kleur, duurzaam en zeer goed te combineren met geel-, wit-, rosé- en roodgoud. Het grote voordeel van palladium trouwringen is de prijs. Ondanks de hogere productiekosten en een lagere koers ten opzichte van goud zijn palladium trouwringen een uitstekende vervanging voor witgouden ringen

Titanium; Dit grijswitte metaal wordt steeds meer gebruikt voor trouwringen. Niet zonder reden, want titanium is keihard, licht en allergievrij: ideaal! Omdat het door de hardheid wel moeilijker te bewerken is, zijn de modellen vaak simpel en strak. Houdt je van strak stoer en modern? Dan is een titanium ring wat voor jou.
Dan kan er eventueel nog nagedacht worden over versieringen van de ring. Er zijn een tal van versieringen voor jouw trouwring. Te denken aan diamanten, tot parels en van robijnen tot kristal. Een trend van vandaag is een trouwring met een gekleurde steen.

Diamant; Diamanten spreken tot de verbeelding. Ideaal dus voor een trouwring. De vier C’s (Cut, Carat, Clarity, Colour) bepalen de prijs van dit edelgesteente.

Carat: het gewicht van de diamant wordt in karaat gemeten. Eén karaat staat voor 0,2 gram. 1,00 crt wordt weer onderverdeeld in 100 punten. Een diamant met steengrootte 0,05crt wordt 5 punten genoemd.

 Colour: diamanten lijken meestal wit, maar bevatten bij nader onderzoek meestal een kleur. hoe minder kleur een diamant heeft, hoe kostbaarder hij is. Een echt witte diamant is zeldzaam. Er zijn uitzonderingen zoals de bijzondere roze diamanten. Deze hebben een diepe kleur en zijn enorm zeldzaam en kostbaar.

Clarity: Hoe minder onzuiverheden, hoe waardevoller. Een diamant kan onzuiverheden oplopen tijdens het groeiproces (bijv. in de structuur), maar ook tijdens het slijpen.

Cut: De kwaliteit van een geslepen diamant wordt bepaald door proporties en symmetrie. Hoe beter de verhoudingen, hoe meer de diamant waard is.

Zirkonia; Zirkoniasteentjes zijn het perfecte alternatief voor diamantjes. Het is een stuk goedkoper maar heeft wel de look van diamanten. Dit mineraal schittert iets minder dan de echte diamant, maar komt qua uiterlijk wel het dichtstbij de echte diamant. Parels

Parels; Parels zijn er in verschillende kleuren. Zo heb je ze onder andere in het wit, roze en zwart. Ze worden door weekdieren (vaak oesters) gemaakt. De dikte van de laagjes van het parelmoer bepaalt de glans van de parel: hoe dunner, hoe meer glans. Omdat parels zeldzaam zijn, zijn ze duur

Edelstenen; Hieronder een aantal edelstenen die vaak worden verwerkt in een trouwring

 • robijn, bekend door zijn dieprode kleur
 • saffier, bekend van zijn donkerblauwe kleur
 • topaas, komt door verontreiniging in veel kleuren voor, zoals bijvoorbeeld bruin
 • aquamarijn, dat bleekgroen of bleekblauw kan zijn
 • smaragd, met zijn groene kleur

Edelstenen hebben ook een bepaalde betekenis. Zo werkt robijn hartversterkend en geeft saffier kracht, eer en onsterfelijkheid.

De vorm van de steen
Er zijn veel verschillende soorten vormen. Hieronder vind je de meest populaire diamantvormen:

 • De ronde briljant geslepen diamant
 • De Princes geslepen diamant (vierkant)
 • De marquise geslepen diamant een scherpere ovale vorm, met spitse uiteinden
 • De ovale geslepen diamant
 • Hart geslepen diamant
 • Peer geslepen diamant
 • Emerald of smaragd, de vierkante vorm met afgesneden hoeken

Als laatst kan je nog nadenken om je ring te laten graveren. Ja kan zelfs de vingerafdruk of de hartslag van je partner in de ring laten zetten. De meeste kiezen er voor om elkaars namen en de datum van jullie trouwdag te laten graveren. Je kunt gaan voor verschillende lettertypes.

De kosten per letter kunnen verschillen van 0,25 cent tot 3,00 euro per letter. Soms is het graveren ook gratis bij de zaak waar je de ring koopt. Infomeren is dus belangrijk!

We wensen jullie veel succes en vooral plezier bij het uitzoeken van jullie trouwring!

Nieuws

ETEN EN DRINKEN TIJDENS DE VERGADERING, MEETING OF BIJEENKOMST

16 november 2019

Anno 2019 is (gezond) eten & drinken heel belangrijk voor de individu maar ook voor werkgevers. Gezond zijn heeft immers invloed op de gemoedstoestand van de mens en dit draagt bij aan meer productiviteit op de werkvloer of tijdens een bijeenkomst. Bij het organiseren van een bijeenkomst is het van belang alvast na te denken […]

Lees verder

3 TIPS OM DE JUISTE VERGADERLOCATIE TE KIEZEN

12 november 2019

Vergaderen is voor veel mensen iets dat nu eenmaal bij hun werk hoort: een “verplicht” overleg. Terwijl het juist het moment is om met elkaar afspraken te maken, een koers uit te stippelen, een nieuw project te ontwikkelen en nog zoveel meer… Het begint allemaal met de locatie, deze moet inspireren en passen bij het […]

Lees verder

3 redenen waarom je buiten de deur zou moeten vergaderen.

31 oktober 2019

Vergaderen op een externe locatie heeft veel voordelen. Lees hier waarom jij meetings buiten de deur zou moeten organiseren! Het verhoogt je concentratieWanneer je buiten de deur vergadert zal je concentratievermogen omhoog gaan. Maar hoe komt dat nou? Als je ergens voor het eerst bent, zullen de nieuwe omgevingsgeluiden je triggeren. Dit haalt je niet […]

Lees verder

Restaurant

Bijeenkomsten

Trouwen

Catering

Schrijf je in op onze nieuwsbrief