Landgoed Salentein

Het huwelijksdiner

Het eerste diner als man en vrouw moet goed gevierd worden natuurlijk. Voordat je de keuze maakt voor het diner, is het handig als je weet wat welke term nu precies inhoudt. Zo wordt de keuze makkelijker omdat jij natuurlijk het best weet wat bij jullie en jullie gasten past.

Sit-down dinner (uitgeserveerd diner)
Een sit-down dinner of ook wel een zittend diner genoemd betekent dat er 3 of 4- gangen uitgeserveerd worden. Jullie starten met een voorgerecht, dan wordt er eventueel een tussengerecht geserveerd, vervolgens genieten jullie van het hoofdgerecht en er wordt uiteraard geëindigd met een nagerecht. Het diner en de keuze van de gerechten worden samen met jullie nauwkeurig samengesteld. Vaak is er ook een sommelier in huis die jullie nog wijnsuggesties kan geven. Zo kunnen jullie optimaal genieten van jullie eigen huwelijksdiner!

Buffet
Een buffet is een grote tafel met verschillende gerechten. Gasten kiezen zelf wat ze lekker vinden en keren dan terug naar hun tafel. Ideaal als jullie veel gasten hebben. Een combinatie van een geserveerd diner en bijvoorbeeld een dessertbuffet is ook leuk.

Walking dinner
Een walking dinner is een  diner in een wel heel bijzondere vorm. Een groot aantal verschillende culinaire hoogstandjes vormen samen één compleet diner. Het voordeel van een walking dinner is dat jullie gasten niet aangewezen zijn op één zitplaats maar alle tijd hebben voor informele contacten.

Asado
De Asado is een Argentijnse barbecue die een lange traditie vertegenwoordigt en een bijzonder onderdeel is van de Argentijnse geschiedenis én cultuur. Wanneer je denkt aan een Asado barbecue, denk je aan een lekkere biefstuk dat gegrild wordt op een barbecue. Naast het goede eten is er nog een belangrijk ingrediënt: gezelligheid met familie en vrienden. Ideaal als jullie van de buitenlucht houden en als het weer natuurlijk mee zit!

Amuse
Zeer klein gerecht (minihapje) ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen ‘wakker’ te maken. Tegenwoordig wordt dit vaak bij het plaatsnemen aan tafel aangeboden, maar oorspronkelijk wordt een amuse tussen de gangen door geserveerd.

Spoom
Een tussengerecht om de maaltijd te laten zakken en de smaak in de mond te neutraliseren. Een sorbet is een populaire keuze. Ingrediënten zijn vaak witte wijn en citrusvruchten. Een spoom wordt koud opgediend.

Nieuws

4 kenmerken van de ideale trouwlocatie

16 augustus 2018

Jullie gaan trouwen, gefeliciteerd! De kans is groot dat je al een perfect plaatje in gedachten hebt van hoe je bruiloft eruit moet komen te zien. Om deze dromen werkelijkheid te laten worden moet er nog veel regelt worden, te beginnen met: de ideale trouwlocatie. Of je nu trouwt in een kasteel, landhuis of in […]

Lees verder

Hoe organiseer je een goede vergadering?

9 augustus 2018

Chaos creëren tijdens een vergadering is heel makkelijk: niemand die het gesprek leidt, vergeten om te notuleren… Op deze manier mist een vergadering structuur en is het resultaat ver te zoeken. Structuur is tijdens een vergadering dus ontzettend belangrijk. Door de deelnemers een rol te geven bereik je deze structuur op een makkelijke manier. Rollen […]

Lees verder

3 kenmerken van een goede vergaderlocatie

2 augustus 2018

Vergaderen is voor veel mensen iets dat nu eenmaal bij hun werk hoort: een “verplicht” overleg. Terwijl het juist het moment is om met elkaar afspraken te maken, een koers uit te stippelen, een nieuw project te ontwikkelen en nog zoveel meer… Het begint allemaal met de locatie, deze moet inspireren en passen bij het […]

Lees verder

Restaurants

Bijeenkomsten

Trouwen

Activiteiten

Schrijf je in op onze nieuwsbrief