Landgoed Salentein

Het huwelijksdiner

Het eerste diner als man en vrouw moet goed gevierd worden natuurlijk. Voordat je de keuze maakt voor het diner, is het handig als je weet wat welke term nu precies inhoudt. Zo wordt de keuze makkelijker omdat jij natuurlijk het best weet wat bij jullie en jullie gasten past.

Sit-down dinner (uitgeserveerd diner)
Een sit-down dinner of ook wel een zittend diner genoemd betekent dat er 3 of 4- gangen uitgeserveerd worden. Jullie starten met een voorgerecht, dan wordt er eventueel een tussengerecht geserveerd, vervolgens genieten jullie van het hoofdgerecht en er wordt uiteraard geëindigd met een nagerecht. Het diner en de keuze van de gerechten worden samen met jullie nauwkeurig samengesteld. Vaak is er ook een sommelier in huis die jullie nog wijnsuggesties kan geven. Zo kunnen jullie optimaal genieten van jullie eigen huwelijksdiner!

Buffet
Een buffet is een grote tafel met verschillende gerechten. Gasten kiezen zelf wat ze lekker vinden en keren dan terug naar hun tafel. Ideaal als jullie veel gasten hebben. Een combinatie van een geserveerd diner en bijvoorbeeld een dessertbuffet is ook leuk.

Walking dinner
Een walking dinner is een  diner in een wel heel bijzondere vorm. Een groot aantal verschillende culinaire hoogstandjes vormen samen één compleet diner. Het voordeel van een walking dinner is dat jullie gasten niet aangewezen zijn op één zitplaats maar alle tijd hebben voor informele contacten.

Asado
De Asado is een Argentijnse barbecue die een lange traditie vertegenwoordigt en een bijzonder onderdeel is van de Argentijnse geschiedenis én cultuur. Wanneer je denkt aan een Asado barbecue, denk je aan een lekkere biefstuk dat gegrild wordt op een barbecue. Naast het goede eten is er nog een belangrijk ingrediënt: gezelligheid met familie en vrienden. Ideaal als jullie van de buitenlucht houden en als het weer natuurlijk mee zit!

Amuse
Zeer klein gerecht (minihapje) ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen ‘wakker’ te maken. Tegenwoordig wordt dit vaak bij het plaatsnemen aan tafel aangeboden, maar oorspronkelijk wordt een amuse tussen de gangen door geserveerd.

Spoom
Een tussengerecht om de maaltijd te laten zakken en de smaak in de mond te neutraliseren. Een sorbet is een populaire keuze. Ingrediënten zijn vaak witte wijn en citrusvruchten. Een spoom wordt koud opgediend.

Nieuws

De 3 lekkerste cocktails voor deze zomer

21 juni 2018

Nu de zomer officieel begonnen is, brengen we onze tijd natuurlijk het liefste door met een verkoelend drankje op een zonnig terras. Tijd om de drie lekkerste zomerdrankjes even op een rijtje te zetten: POJITO Wijncocktails zijn steeds meer in opkomst. Wij steken de klassieker Mojito in een nieuw jasje met wijn van onze eigen […]

Lees verder

DE 5 BRUILOFTTRENDS VAN DIT MOMENT

14 juni 2018

Op zondag 1 juli 2018 staat er weer een Open Top Trouwlocatie Route op onze agenda! We verwelkomen je graag van 11.00 tot 16.00 uur om je kennis te laten maken met Landgoed de Salentein. Onder het genot van een hapje en een drankje vertellen we je meer over de eindeloze mogelijkheden voor jullie huwelijksdag. […]

Lees verder

Het huwelijksdiner

7 juni 2018

Het eerste diner als man en vrouw wordt er één om nooit te vergeten. Natuurlijk een moment van ontspanning, speeches en gezellig bijpraten. Maar voor het diner zijn er talloze mogelijkheden beschikbaar. Vandaag vertellen wij je meer over de verschillende opties en helpen we je op weg met alle termen. Ongetwijfeld hebben jullie een beeld […]

Lees verder

Restaurants

Bijeenkomsten

Trouwen

Activiteiten

Schrijf je in op onze nieuwsbrief