Landgoed Salentein

Het huwelijksdiner

Het eerste diner als man en vrouw wordt er één om nooit te vergeten. Natuurlijk een moment van ontspanning, speeches en gezellig bijpraten. Maar voor het diner zijn er talloze mogelijkheden beschikbaar. Vandaag vertellen wij je meer over de verschillende opties en helpen we je op weg met alle termen.

Ongetwijfeld hebben jullie een beeld voor ogen van hoe jullie dag eruit komt te zien. Past daarbij een formeel, uitgeserveerd diner of juist een gezellige barbecue of buffet?

Sit-down dinner (uitgeserveerd diner)
Een sit-down dinner of ook wel een zittend diner betekent dat er 3 of 4- gangen uitgeserveerd worden. Jullie starten met een voorgerecht, dan wordt er eventueel een tussengerecht geserveerd, vervolgens genieten jullie van het hoofdgerecht en er wordt uiteraard geëindigd met een nagerecht. Het diner en de keuze van de gerechten worden samen met jullie nauwkeurig samengesteld. Vaak is er ook een sommelier in huis die jullie nog wijnsuggesties kan geven.

Buffet
Een buffet is een grote tafel met verschillende gerechten. Gasten kiezen zelf wat ze lekker vinden en keren dan terug naar hun tafel. Ideaal als jullie veel gasten hebben. Een combinatie van een uitgeserveerd diner en bijvoorbeeld een dessertbuffet is ook leuk.

Wil je eens iets anders proberen dan bovenstaande traditionele vormen van het diner? Dan is een walking dinner of shared dining misschien iets voor jullie! Deze manieren van dineren zijn niet zo formeel als een uitgeserveerd diner en vernieuwender dan een lopend buffet.

Walking dinner
Een walking dinner is een diner in een bijzondere, informele vorm. Een groot aantal verschillende culinaire hoogstandjes vormen samen één compleet diner die door bediening wordt uitgeserveerd terwijl je gasten hun gang gaan. Het voordeel van een walking dinner is dat jullie gasten niet aangewezen zijn op één zitplaats maar alle tijd hebben voor informele contacten.

Sharing dinner
Bij deze vorm van dineren staan er grote schalen met heerlijk eten midden op tafel zodat iedereen hiervan kan genieten. Je hebt het gemak om te blijven zitten aan de tafel, kiest voor de gerechten die jou aanspreken en de sfeer is gezellig en intiem.

Landgoed de Salentein is een klein stukje Argentinië in Nederland. De barbecue “Asado” is een bijzonder onderdeel van de Argentijnse geschiedenis en cultuur en mag daarom niet ontbreken.

Asado
Wanneer je denkt aan een Asado, denk je aan een goed stuk Beef dat bereid wordt op een barbecue. Naast het goede eten is er nog een belangrijk ingrediënt: gezelligheid met familie en vrienden. Ideaal als jullie van de buitenlucht houden en als het weer natuurlijk mee zit!

Tot slot nog…
Om de knoop door te hakken voor het diner, is het handig om te weten wat welke term nu precies inhoudt. We slaan een woordenboekje open met de belangrijkste woorden die je ongetwijfeld voorbij zult zien komen:

Aperitief
Een (meestal alcoholische) drank die voor het eten wordt gedronken om de eetlust op te wekken. Dit kan bijvoorbeeld een sherry of een martini zijn, maar ook een feestelijke cocktail.

Appetizer
Kleine hapjes die voor een maaltijd geserveerd worden en bedoeld zijn om de eetlust op te wekken.

Amuse
Zeer klein gerecht (minihapje) ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen ‘wakker’ te maken. Tegenwoordig wordt dit vaak bij het plaatsnemen aan tafel aangeboden, maar oorspronkelijk wordt een amuse tussen de gangen door geserveerd.

Hors-d’oeuvre
Een menugang die voor het hoofdgerecht komt. Vergelijkbaar met een voorgerecht, maar een hors-d’oeuvre is een licht gerecht zoals kaas of worst, terwijl een voorgerecht een wat uitgebreidere maaltijd is.

Sommelier
Een wijnkelner, oftewel iemand die zich heeft gespecialiseerd in wijnen en kan adviseren welke wijnen bij welke gerechten passen.

Souper
Een lichte maaltijd die na 22.00 uur wordt geserveerd.

Spoom
Een tussengerecht om de maaltijd te laten zakken en de smaak in de mond te neutraliseren. Een sorbet is een populaire keuze. Ingrediënten zijn vaak witte wijn en citrusvruchten. Een spoom wordt koud opgediend.

Nieuws

AUDIOVISUELE MIDDELEN TIJDENS EEN BIJEENKOMST OF EVENEMENT

6 juni 2019

Op ons landgoed organiseren wij dagelijks veel bijeenkomsten, seminars en congressen. Steeds meer bedrijven willen papierloos vergaderen en daarnaast maken ze graag gebruik van de meest moderne audiovisuele middelen. Audiovisuele middelen spelen tijdens een professioneel evenement dan ook een onmisbare rol. Deze rol wordt steeds belangrijker. Een seminar of congres moet uiteraard inhoudelijk heel goed […]

Lees verder

CHECKLIST OM EEN VERGADERLOCATIE TE BEPALEN

23 mei 2019

Een vergadering een keer buiten de bekende muren van uw bedrijf laten plaats vinden, heeft vaak inspirerende resultaten. Een andere omgeving triggert de teambuilding en creativiteit wat leidt tot nieuwe inzichten en ideeën. De online zoektocht naar een geschikte locatie voelt al snel als zoeken naar een speld in een hooiberg. En het vinden van […]

Lees verder

ETEN EN DRINKEN TIJDENS DE VERGADERING, MEETING OF BIJEENKOMST

16 mei 2019

Anno 2019 is (gezond) eten & drinken heel belangrijk voor de individu maar ook voor werkgevers. Gezond zijn heeft immers invloed op de gemoedstoestand van de mens en dit draagt bij aan meer productiviteit op de werkvloer of tijdens een bijeenkomst. Bij het organiseren van een bijeenkomst is het van belang alvast na te denken […]

Lees verder

Restaurants

Bijeenkomsten

Trouwen

Catering

Schrijf je in op onze nieuwsbrief