Landgoed Salentein

Het huwelijksdiner

Het eerste diner als man en vrouw moet goed gevierd worden natuurlijk. Voordat je de keuze maakt voor het diner, is het handig als je weet wat welke term nu precies inhoudt. Zo wordt de keuze makkelijker omdat jij natuurlijk het best weet wat bij jullie en jullie gasten past.

Sit-down dinner (uitgeserveerd diner)
Een sit-down dinner of ook wel een zittend diner genoemd betekent dat er 3 of 4- gangen uitgeserveerd worden. Jullie starten met een voorgerecht, dan wordt er eventueel een tussengerecht geserveerd, vervolgens genieten jullie van het hoofdgerecht en er wordt uiteraard geëindigd met een nagerecht. Het diner en de keuze van de gerechten worden samen met jullie nauwkeurig samengesteld. Vaak is er ook een sommelier in huis die jullie nog wijnsuggesties kan geven. Zo kunnen jullie optimaal genieten van jullie eigen huwelijksdiner!

Buffet
Een buffet is een grote tafel met verschillende gerechten. Gasten kiezen zelf wat ze lekker vinden en keren dan terug naar hun tafel. Ideaal als jullie veel gasten hebben. Een combinatie van een geserveerd diner en bijvoorbeeld een dessertbuffet is ook leuk.

Walking dinner
Een walking dinner is een  diner in een wel heel bijzondere vorm. Een groot aantal verschillende culinaire hoogstandjes vormen samen één compleet diner. Het voordeel van een walking dinner is dat jullie gasten niet aangewezen zijn op één zitplaats maar alle tijd hebben voor informele contacten.

Asado
De Asado is een Argentijnse barbecue die een lange traditie vertegenwoordigt en een bijzonder onderdeel is van de Argentijnse geschiedenis én cultuur. Wanneer je denkt aan een Asado barbecue, denk je aan een lekkere biefstuk dat gegrild wordt op een barbecue. Naast het goede eten is er nog een belangrijk ingrediënt: gezelligheid met familie en vrienden. Ideaal als jullie van de buitenlucht houden en als het weer natuurlijk mee zit!

Amuse
Zeer klein gerecht (minihapje) ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen ‘wakker’ te maken. Tegenwoordig wordt dit vaak bij het plaatsnemen aan tafel aangeboden, maar oorspronkelijk wordt een amuse tussen de gangen door geserveerd.

Spoom
Een tussengerecht om de maaltijd te laten zakken en de smaak in de mond te neutraliseren. Een sorbet is een populaire keuze. Ingrediënten zijn vaak witte wijn en citrusvruchten. Een spoom wordt koud opgediend.

Nieuws

Vier redenen om te trouwen in de winter!

12 juli 2018

Als je denkt aan trouwen, denk je natuurlijk al snel aan de zomermaanden. Maar een bruiloft in de winter heeft zoveel mogelijkheden en is één en al sfeer en romantiek! Het is ontzettend mooi om elkaar in de koudere maanden het jawoord te geven. Wij zetten de voordelen voor je op een rijtje: Het weer: […]

Lees verder

Proef de zomer in onze Portillo Bar Bodega

5 juli 2018

Met dit heerlijke weer hebben wij niet alleen de zomer in onze bol, maar ook zeker op ons bord! Deze temperaturen vragen om frisse, smakelijke gerechten op tafel. Onze Portillo Bar Bodega is met de nieuwe menukaart en een zonovergoten terras daarom nu de ideale plek om te vertoeven. Wij zetten onze zomerse favorieten op […]

Lees verder

Deze trouwjurk trends gaan jou verrassen!

28 juni 2018

Je trouwdag is natuurlijk veel meer dan dè jurk. Toch is het voor veel bruiden van groot belang dat niet alleen de dag maar ook de looks onvergetelijk worden! Op je bruiloft mag je uitpakken met de jurk van je dromen. Het is belangrijk dat deze bij jou past en dat je je er prettig […]

Lees verder

Restaurants

Bijeenkomsten

Trouwen

Activiteiten

Schrijf je in op onze nieuwsbrief