Landgoed Salentein

De vergadertrends voor 2017

Ook in 2017 veranderen de trends voor het organiseren van een vergadering, meeting of event. Wat centraal staat voor veel opdrachtgevers is  ‘beleving’. Het event moet plaatsvinden op een inspiratievolle en unieke locatie, dit draagt voor veel bedrijven bij aan het succes van de bijeenkomst!

Een aantal vergadertrends op een rijtje;

1. De natuur in!

Met het mooie weer op komst merken wij dat vergaderen in combinatie met buiten dé trend is! In de buitenlucht zijn heeft een positief effect op deelnemers, het draagt bij aan meer concentratie en ontspanning!

Per dag zitten we meer uur dan dat we slapen, we denken er nauwelijks over na. Echter is zitten erg slecht voor je gezondheid en tijdens een vergadering word je er soms wat stijf van.

Op Landgoed de Salentein is het mogelijk om tijdens de lunch of middagpauze een 2,5 km lange wandeling te maken over het Landgoed. Wandelen is heel gezond en de gezondheid van je medewerkers is heel belangrijk, stimuleer dit dan ook! Tijdens de wandeling ben je letterlijk even ‘out of the box’ en dit heeft een positief effect op lichaam en geest!

Dit filmpje sluit hier leuk op aan;

2. Ontspannen start van de dag..

Kinderen naar school brengen, file, je föhn die het begeeft.. je ochtend kan stressvol beginnen! Het is daarom goed dat wanneer je de vergadering start te beginnen met een korte ontspanningsoefening, dit komt steeds vaker voor. Het is even wennen en sommige deelnemers moeten ervan giechelen maar op deze manier kun je goed gefocust beginnen aan de bijeenkomst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een korte meditatie of mindfull-oefening.

3. Duurzaam

Steeds meer mensen en bedrijven richten zich op duurzaamheid, dit kan op allerlei manieren zijn. Papierloos vergaderen is er één van. Papierstukken worden steeds vaker vervangen door laptop, tablet of ander device. Naast dat het zorgt voor minder chaos is het ook nog eens beter voor het milieu! Ook is de kans groot dat alles wat je nodig hebt gewoon op je laptop staat.. handig!

4. Eten & drinken

Een aantal jaar geleden is Nederland al overgestapt op gezond eten, maar nu merken we ook dat het een steeds belangrijker onderdeel van de dag wordt! Naast dat eten mensen samenbrengt en dat het lekker is doet het tijdens een vergaderdag meer.. Het geeft energie, ontspanning en het inspireert! Het draagt bij aan de beleving!

De Salentein is een plek waar smaak, beleving en culinaire passie samenkomen. In letterlijke zin, want met een eigen veestapel en wijnhuizen in Argentinië staan wij voor een internationaal gastronomisch concept: we serveren wijn uit eigen bodega’s en het mooiste vlees van eigen runderen. Kijk voor meer informatie eens op;

http://www.salenteinpremiumbeef.nlen http://www.bodegasalentein.com

5. Spreker op je event

Een externe spreker die op een boeiende manier informatie kan overbrengen (waar hij of zij in is gespecialiseerd) aan jouw deelnemers is een trend!

Los van het feit dat een nieuw gezicht heel verfrissend kan zijn, kan een spreker vaak op een interactieve en boeiende manier informatie overbrengen. En laat dat nou het doel van de opdrachtgever zijn!
Zoals ook al aangegeven in de intro van dit artikel staat tegenwoordig ‘beleving’ bij vergaderingen centraal! Nederland staat bekend als vergaderland en opdrachtgevers willen hun deelnemers een bijzondere ervaringen laten beleven op een unieke locatie, er moet over nagepraat worden. Begin eens met één van bovenstaande vergadertrends en ervaar of dit bij jouw organisatie past!

Landgoed de Salentein staat garant voor een bijeenkomst op een unieke locatie! Graag denken wij met je mee in bij het organiseren van een meeting met belevenis, neem gerust contact op met onze afdeling reserveringen om kom langs voor een rondleiding! Dit kan via info@landdgoeddesalentein.nl of 033-2475201

 

 

Nieuws

Hoe organiseer je een goede vergadering?

22 maart 2018

Chaos creëren tijdens een vergadering is heel makkelijk. Niemand die het gesprek leidt, vergeten om te notuleren? Op deze manier mist een vergadering structuur en is het resultaat ver te zoeken. Structuur is tijdens een vergadering dus ontzettend belangrijk. Door de deelnemers een rol te geven bereik je deze structuur op een makkelijke manier.   […]

Lees verder

Zo maak je de mooiste trouwkaart!

15 maart 2018

Je bent ten huwelijk gevraagd. Hoe gaaf is dat? Gefeliciteerd! Tijd om voorbereidingen te treffen. Ons advies; neem overal lekker de tijd voor; Het is zo leuk en als het goed is doe je het maar een keer in je leven. Als de trouwlocatie is vastgelegd, de bruidsjurk is uitgezocht ga je natuurlijk over de […]

Lees verder

Audiovisuele middelen onmisbaar tijdens een bijeenkomst of vergadering!

20 februari 2018

Op ons landgoed organiseren wij dagelijks veel bijeenkomsten, seminars en congressen. Steeds meer bedrijven willen papierloos vergaderen en daarnaast maken ze graag gebruik van de meest moderne audiovisuele middelen. Audiovisuele middelen spelen tijdens een professioneel evenement dan ook een onmisbare rol. Deze rol wordt steeds belangrijker. Een seminar of congres moet uiteraard inhoudelijk heel goed […]

Lees verder

Restaurants

Bijeenkomsten

Trouwen

Activiteiten

Schrijf je in op onze nieuwsbrief