Landgoed Salentein

Activiteiten

Op het landgoed

Op Landgoed de Salentein ontvangen wij met regelmaat gezelschappen voor een wijnproeverij, kookworkshop, high tea of high wine. Het landgoed ligt centraal in het land en heeft een prachtige ambiance.  Wij dragen u graag ideeën aan voor de invulling van uw activiteit.

 

Wijnproeverijen

Maak kennis met de wijnen van eigen bodega’s

Landgoed de Salentein is het kloppend hart van de M.P. Wines. Van hieruit worden onze bodega’s in Argentinië aangestuurd waar de vermaarde Salentein wijnen, de jonge Portillo wijnen en de internationaal geprezen Callia shiraz hun oorsprong vinden.

Inmiddels behoort M.P. Wines wereldwijd tot de top 10 van grootste Argentijnse wijnhandelsbedrijven. Een bijzondere prestatie gezien de jonge leeftijd van het huis dat zijn eerste jaargang in 1999 kende.

Op Landgoed de Salentein organiseren we met regelmaat wijnproeverijen voor groepen (vanaf 8 personen): een bijzondere reis door onze Argentijnse wijngaarden eventueel verrijkt met enkele bijpassende amuses. Gedurende een uur belicht onze sommelier alle belangrijke wetenswaardigheden over de diverse labels van de M.P. Wines .

Ruik, proef en ervaar de wijnen zelf in de sfeervolle woonkeuken van Huis de Salentein of in een van de exclusieve torenkamers.

Duur wijnproeverij ca. 1 uur.
Kosten vanaf € 24,50 pp , afhankelijk van groepsgrootte en exclusief locatiehuur.
Voor groepen kleiner dan 8 personen organiseren we graag een high wine in de Portillo Bar Bodega

Kookworkshop

Koken onder leiding van een chef-kok

Samen koken betekent samenwerken, veel gezelligheid en het versterken van de onderlinge band. En als u dan ook nog onder leiding van onze chef-kok de heerlijkste gerechten op tafel tovert en daar vervolgens met elkaar van geniet, kan er eigenlijk niets meer fout gaan.

Vanuit deze gedachte organiseren wij kookworkshops (vanaf 8 personen) in de sfeervolle woonkeuken van Huis de Salentein. Deze ruimte is ingericht met de beste apparatuur waar uw groep gedurende een drie uur durend programma samenwerkt aan een 3-gangen diner. Sfeervol opgediend voor uw gezelschap, inclusief een bijpassend Portillo wijnarrangement.

Duur van de kookworkshop ca. 3 uur
De kosten voor een kookworkshop bedragen vanaf €125,00 pp afhankelijk van groepsgrootte.

High tea

Op het mooiste landgoed van Nederland

Op Landgoed de Salentein bent u in een ongedwongen sfeer welkom om te genieten van heerlijke zoete en hartige lekkernijen. Onze high tea bestaat uit onbeperkt thee en koffie, diverse fingersandwiches, huisgemaakte quiche, scones met confiture en room, muffins, diverse stukjes taart, bonbons en koekjes.

Salentein high tea € 21,50 per persoon inclusief onbeperkt koffie en thee

Wilt u uw high tea uitbreiden met een glaasje Callia Bubbels?
Salentein high tea + glaasje bubbels € 26,50 per persoon

Salentein high tea is te reserveren voor minimaal 4 personen. De high tea wordt geserveerd in onze Portillo Bar Bodega van 14.00 tot 16.00 uur. Graag minimaal 48 uur van tevoren reserveren!

High wine

Ervaar diverse wijnen

Kom en geniet tijdens een High Wine van enkele heerlijke wijnen van onze eigen bodega’s met daarbij diverse koude en warme culinaire hapjes. We verwelkomen u graag dagelijks om 14.00 uur (duur 2 uur).

Prijs € 34,50 per persoon.

Reserveren gewenst! U kunt vanzelfsprekend voor een high tea en een high wine  telefonisch reserveren via 033 – 24 7 52 01 of via mailto:info@landgoeddesalentein.nl

Happen en trappen

Een smakelijke fietsroute door Nijkerk en de Polder

Happen en Trappen combineert fietsen en eten. Het idee: 1 fietsroute, 5 restaurants, 5 gangen. Een dag vullende activiteit waarbij het natuurschoon de groene draad vormt. Een toeristisch-recreatief initiatief voor iedereen.

Proef de Polder maakt deel uit van Happen en Trappen en is een samenwerkingsverband van lokale horecaondernemers, die gezamenlijk een afwisselende route verzorgen in de regio.

Postkamer, koffie en gebak;
Zuiderzoet, voorgerecht;
Pitch & Putt, soep;
Portillo Bar Bodega, hoofdgerecht;
Restaurant Meadows, nagerecht.

Reserveren?  https://www.happenentrappen.nl/reserveren

Restaurants

Bijeenkomsten

Trouwen

Activiteiten