Landgoed Salentein

5 belangrijke tips bij het kiezen van een trouwkaart

Jullie gaan trouwen, gefeliciteerd! De trouwdatum en locatie zijn gekozen, nu is het tijd om na te denken over trouwkaarten. Het feestje begint namelijk al, als er een mooie uitnodiging op de mat valt. Jullie gasten kunnen zich nu ook gaan verheugen op een onvergetelijke dag!

Misschien heb je al een beetje rond gekeken op internet of heb je geen idee waar te beginnen… Er is zó veel! Hoe vind je een uitnodiging die bij jullie ideeën en als bruidspaar past? En waar laat je die dan maken?

Onze partner in trouwkaarten en styling, Jacqueline van de Bunt van Love is Magic, denkt graag met jullie mee. “Ik ontwerp persoonlijke wedding stationery, dat is eigenlijk een verzamelnaam voor al het drukwerk van een bruiloft. Van save-the-date tot uitnodiging en van menukaart tot naamkaartjes – alles in jullie eigen stijl. Een eigen logo, wat je op elke kaart en op de dag zelf terug laat komen, maakt het drukwerk extra compleet. Er is ontzettend veel mogelijk. Om niet verdwaald te raken in een doolhof van keuzes, vertel ik je graag meer over waar je allemaal aan kan denken:”

   

Begin op tijd!
“Wanneer jullie trouwdatum vast staat, is het fijn om na te denken over jullie wensen. Pinterest is een hele fijne plek om inspiratie op te doen! Maar denk ook aan andere punten die belangrijk zijn voor de invulling van de dag. Kiezen jullie voor een bepaald thema of specifiek kleurgebruik? Sommige bruidsparen hebben heel duidelijk voor ogen hoe alles eruit moet zien, anderen hebben misschien een klein beetje hulp nodig. Begin op tijd om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden en te voorkomen dat je overhaast beslissingen moet maken. Het organiseren van een bruiloft is al een feestje op zich, houd het ontspannen en geniet van alle voorpret!”

Stijl bepalen
“De uitnodiging is eigenlijk het visitekaartje voor jullie bruiloft. Kies bewust voor een bepaalde stijl of tone of voice zodat de gasten weten wat zij kunnen verwachten en bovenal niets willen missen! Willen jullie een stijlvolle en iets formelere sfeer of juist ontspannen en een tikkeltje bohemian? Dan is daar natuurlijk een passende trouwkaart voor te ontwerpen. Aan mij de taak om jullie wensen te vertalen naar de juist vormgeving. Dat begint met een persoonlijk gesprek, gevolgd door een eerste digitale proefdruk. Op basis van dit eerste ontwerp gaan we de uitnodiging fine-tunen tot alles naar wens is. Na ook een goed gekeurde papieren proefdruk, worden alle trouwkaarten gedrukt.”

Save-the-date
“Trouwen jullie in de zomermaanden? Dan wil je natuurlijk niet dat een deel van je gasten niet aanwezig kunnen zijn in verband met een geplande vakantie. Het versturen van een save-the-date is een stijlvolle manier om jullie gasten te vragen de trouwdatum vrij te houden van afspraken en/of vakantie. De save-the-date wordt daarom ongeveer zes maanden van te voren verstuurd en kan een voorproefje zijn van jullie officiële uitnodiging.”

Praktische informatie
“Vaak wordt de praktische informatie over de trouwdag verstuurd door de ceremoniemeester. Daarbij kan je denken aan zaken als de locatie, parkeren, RSVP, cadeauwensen, speeches, dresscode en de contactgegevens van de ceremoniemeesters. Als je veel aandacht besteed hebt aan een mooie kaart, is het natuurlijk zonde als deze praktische informatie zomaar op een A4-tje geprint is. In overleg met het aanstaande bruidspaar heb ik dus ook persoonlijk contact met de ceremoniemeester(s). We stellen een extra informatiekaartje samen – die wellicht (deels) nog even geheim blijft voor bruid en bruidegom – maar wel in het totaalplaatje past.”

Het gaat om de details!
“Mijn doel is om zo persoonlijk mogelijk werk te leveren, dat maakt het waardevol! Elk bruidspaar is uniek en dat maakt dat ook elke trouwkaart er weer anders uit ziet. Er zijn veel knopen door te hakken: papiersoort, formaat, enveloppen… Maar denk bijvoorbeeld ook aan de details die de kaart juist zo uniek maken, zoals goud- of zilverfolie, preegdruk of andere luxe afwerking. En wat vinden jullie van zo’n gave waxzegel op maat om de uitnodiging extra speciaal te maken? Ik laat jullie graag zien wat de mogelijkheden zijn en begeleid jullie door dit (papieren) doolhof naar een trouwkaart die bij jullie past!”

Kijk voor meer informatie op: www.loveismagic.nl

Nieuws

ETEN EN DRINKEN TIJDENS DE VERGADERING, MEETING OF BIJEENKOMST

16 november 2019

Anno 2019 is (gezond) eten & drinken heel belangrijk voor de individu maar ook voor werkgevers. Gezond zijn heeft immers invloed op de gemoedstoestand van de mens en dit draagt bij aan meer productiviteit op de werkvloer of tijdens een bijeenkomst. Bij het organiseren van een bijeenkomst is het van belang alvast na te denken […]

Lees verder

3 TIPS OM DE JUISTE VERGADERLOCATIE TE KIEZEN

12 november 2019

Vergaderen is voor veel mensen iets dat nu eenmaal bij hun werk hoort: een “verplicht” overleg. Terwijl het juist het moment is om met elkaar afspraken te maken, een koers uit te stippelen, een nieuw project te ontwikkelen en nog zoveel meer… Het begint allemaal met de locatie, deze moet inspireren en passen bij het […]

Lees verder

3 redenen waarom je buiten de deur zou moeten vergaderen.

31 oktober 2019

Vergaderen op een externe locatie heeft veel voordelen. Lees hier waarom jij meetings buiten de deur zou moeten organiseren! Het verhoogt je concentratieWanneer je buiten de deur vergadert zal je concentratievermogen omhoog gaan. Maar hoe komt dat nou? Als je ergens voor het eerst bent, zullen de nieuwe omgevingsgeluiden je triggeren. Dit haalt je niet […]

Lees verder

Restaurant

Bijeenkomsten

Trouwen

Catering

Schrijf je in op onze nieuwsbrief